VIA University College, Erhvervsakademi Aarhus og Erhvervsakademi MidtVest har indgået partneraftaler med Dansk Kyst- og Naturturisme og er derfor klar med kompetenceudvikling af turismebranchen i Region Midtjylland.

I januar blev projektet ’Danske Turismekompetencer’ skudt i gang, og nu har Dansk Kyst- og Naturturisme indgået partneraftaler med VIA University College, Erhvervsakademi Aarhus samt Erhvervsakademi MidtVest. Det betyder, at Region Midtjylland fra andet halvår af 2017 kan tilbyde de midtjyske turismevirksomheder kompetenceforløb via ’Danske Turismekompetencer’. Målet er, at hjælpe virksomhederne med at indfri deres vækstpotentiale.

”Den moderne turismevirksomhed skal være utrolig alsidig og kunne levere på alt fra gode kundeoplevelser og stærk kommunikation til økonomistyring, personalehåndtering og ledelse. Vores fornemmeste opgave er, at give turismevirksomhederne det kompetenceløft, der skal til for, at de kan leve op til branchens vækstdagsorden. Projektet giver os desuden en unik mulighed for at samarbejde med de to erhvervsakademier på tværs af regionale og uddannelsesmæssige grænser samt at sikre, at vores uddannelser løbende matcher det, som branchen efterspørger,” siger Trine Lumbye fra VIA University College, der er Danmarks største professionshøjskole.

Projektet bygger på en landsdækkende undersøgelse, som Dansk Kyst- og Naturturisme gennemførte i 2015. Den viser, at hver femte danske turismevirksomhed efterspørger flere kompetencer hos medarbejderne. De tre midtjyske uddannelsesinstitutioner skal derfor både bidrage til at afdække virksomhedernes nuværende kompetencer og til at tilføre dem nye, erhvervsrelevante kvalifikationer, der skal sikre en hurtigere og mere effektfuld realisering af virksomhedens vækstpotentiale.

Direktør i Dansk Kyst- og Naturturisme, Jens Hausted, glæder sig over for alvor at kunne tage hul på udviklingsindsatsen i Region Midtjylland og forklarer, at uddannelsestilbuddene vil være tilpasset den enkelte virksomheds vækstmål.

”Med VIA University College, Erhvervsakademi Aarhus og Erhvervsakademi MidtVest som projektpartnere er vi i stand til at tilbyde de deltagende virksomheder tilpassede uddannelsesforløb inden for blandt andet salg og service, personligt værtskab, digitalisering, forretningsudvikling og content marketing. Vi ser frem til samarbejdet og til i fællesskab at styrke turismeerhvervet i Danmark,” siger han.

Der arbejdes lige nu på at etablere partneraftaler i flere af landets regioner, så der kan tilbydes kompetenceløft til så mange turismevirksomheder som muligt.

Læs mere om Danske Turismekompetencer.